Vipavska dolina

Želim prejemati napovednik dogodkov in druge aktualne novice

Nazaj na dogodke

Delavnica terenskega snemanja `Zvočne krajine 2´

Predavanje in delavnica terenskega snemanja sta namenjeni vsem, tako poznavalcem kot nepoznavalcem tega področja. Teoretični del bo osredotočen na razpravo o informacijah, ki jih terenski posnetki posredujejo, o različnih vrstah zvočnih učinkov, ki vplivajo na poslušalca. Prikazane bodo mikrofonske tehnike in snemalne strategije, ki se uporabljajo za snemanje na terenu, kot tudi vpogled v posebna orodja, ki omogočajo sonifikacijo, npr. elektromagnetnih valov.

V praktičnem delu bomo uporabljali sodobno opremo, tako za prostorski zvok kot tudi mobilne naprave in aplikacije za snemanje. Ustvarjali bomo zvočne posnetke, ki jih sestavljajo naravni zvoki in številni naključni elementi, ki izhajajo iz same zvočne slike. Sledila bo selekcija, urejanje posnetkov, filtriranje in uporaba sonogramov za odstranjevanje šumov in motečih elementov.

Delavnico vodita Simon Šerc in Martina Testen, izkušena in mednarodno uveljavljena avdio-vizualna ustvarjalca, njuna dela so bila predstavljena v medijih kot so The Guardian, BBC Radio, The Wire, njuni zvočni albumi pa so bili izbrani tudi med najboljše albume terenskih zvočnih posnetkov.

Priporočena oprema: snemalna naprava (prenosni snemalnik, mobilni telefon …), prenosni računalnik, slušalke.
Obvezna prijava, število mest je omejeno.
Delavnice "Zvočne krajine" sofinancira Ministrstvo za kulturo.

Prijave: forms.gle/etKpShEvvM8qm8Z97